fbpx

Level 1 Thermografie

Inspecteren | Analyseren | Rapporteren

Level 1 Thermografie

Certificaat van deelname
Gecertificeerd Level 1 Thermograaf
2420 Incl. BTW
(€2000,- excl. BTW)
 • 5-daagse theoretische cursus
  & praktijkdemonstraties
 • incl. koffie, thee & lunch
 • Uitgebreid cursusmateriaal
 • Inclusief ITC examen

Level 1 Thermografie

Wordt gecertificeerd Level 1 Thermograaf in 5 dagen.

Bespaar hoge kosten, tijd en vermijd veiligheidsrisico’s met behulp van specialistische drone inspecties. 

Met deze allround thermografie opleiding kun je zelfstandig zowel visuele als thermische inspecties uitvoeren. Je leert de data analyseren en interpreteren en de resultaten rapporteren op basis van de relevante richtlijnen en normen.

Wat is thermografie?

Thermografie is het in beeld brengen van warmte met behulp van een warmtebeeldcamera. Het maakt de onzichtbare infrarood straling zichtbaar en legt zo verborgen afwijkingen en defecten in gebouwen en installaties bloot: in de industrie, in de bouw en bij elektrische installaties, maar is ook bruikbaar bij Search & Rescue of veiligheidstoepassingen.

Zonder een goed ingestelde camera en kennis over het gedrag van infrarode straling roept een thermisch beeld vaak meer vragen op dan het beantwoordt. Dankzij deze cursus voorkom jij de meest gemaakte fouten, kun je de vragen van je opdrachtgever goed beantwoorden en voldoe je aan de norm ISO 18436-7 

Samen met onze partner, IRIS Thermovision, organiseren wij een 5-daagse theoretische cursus Level 1 Thermografie!

Normering en certificering

De cursus en examinering voldoet aan de norm ISO 18436-7 “Inspectie en diagnose van machines – Eisen voor de bekwaamheid en beoordeling van personeel- Deel 7: Thermografie”

Als licensed partner van het Infrared Training Center en BINDT approved training organisation leidt IRIS Thermovision je op volgens deze norm. Daarnaast zijn zij een erkend examencentrum.

Het internationaal erkende ITC en/of BINDT certificaat geeft de opdrachtgever zekerheid dat het thermografische onderzoek wordt uitgevoerd door een bekwaam persoon.

IRIS Thermovision is een approved training organisation door het British Institute of Non Destructive Testing (BINDT) en kunnen je opleiden tot internationaal erkend BINDT gecertificeerd level 1 thermograaf.

Bij deze opleiding leer je

 • Begrippen
  Noodzakelijke begrippen uit de warmteleer, hoe warmte in de praktijk wordt overgedragen;
 • Infrarood
  Wat is infraroodstraling en hoe gedraagt het zich;
 • Technieken
  Hoe je, rekening houdend met de meetomstandigheden, een goed thermisch beeld maakt;
 • Camerakennis
  Instellingen voor het meten van temperaturen;
 • Interpreteren en analyseren
  Hoe analyseer en interpreteer je de thermische beelden;
 • Raporteren
  Resulltaten rapporteren op basis van de relevante richtlijnen en normen.

Kan ik ook BINDT gecertificeerd worden?

Je kunt aansluitend aan het ITC examen een Nederlandstalig BINDT examen afleggen. Dit examen bestaat uit 60 aanvullende multiple choice vragen. De extra kosten van dit examen bedragen €300,- excl. btw

LEVEL 1 THERMOGRAFIE MET DRONES

Cursusinformatie

Doelgroep

Dronevliegers die zelfstandig willen inspecteren en rapporteren als gecertificeerd Level 1 Thermograaf.

Kosten

De prijs voor de cursus Level 1 Thermografie bedraagt € 2.420- incl. btw. Hierbij zijn het cursusmateriaal, de lunch en het ITC examen inbegrepen.

Benodigdheden

Een eigen drone met IR camera of losse IR camera is niet noodzakelijk. Om het maximale uit de cursus te halen is het wel wenselijk dat jij je eigen drone en/of camera meeneemt. Onze trainers hebben IR camera’s mee en je kunt altijd met een andere cursist meekijken.

Toelatingseisen

Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van deze cursus. De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 cursisten. Het programma is zodanig opgezet dat er voldoende gelegenheid is om in te gaan op specifieke je vragen.

Duur

5-daagse theoretische cursus op locatie. De cursus start om 9:00 uur en uiterlijk om 17:00 uur sluiten we de dag af.

De eerste drie dagen bestaan voornamelijk uit theorie met veel praktijk demonstraties. De vierde dag staat in het teken van praktijkoefeningen. De laatste dag wordt na een samenvatting afgesloten met een multiple choice examen en het beoordelen van een thermogram. Elke dag staat vanaf 8:30 uur de koffie klaar.

Examen

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Voor het ITC level 1 certificaat dien je minimaal 75% van de 50 vragen goed te beantwoorden. Ongeveer 14 dagen na het examen ontvang je de uitslag..

Aansluitend aan het ITC examen kunt u een Nederlandstalig BINDT examen afleggen. Dit examen bestaat uit 60 aanvullende multiple choice vragen. De extra kosten van dit examen bedragen € 300,- excl. btw

Overige opleidingen