fbpx

Thermografie Drones basis

Regels | Technieken | Analyseren

Thermografie Drones (basis)

Certificaat van deelname
Basisbeginselen van Thermografie met een drone
1099 Incl. BTW
 • incl. koffie, thee & lunch
 • Inclusief cursusmateriaal

Thermografie Drones (basis)

Ben jij ook benieuwd hoe je thermische beelden met je drone op de juiste manier maakt, toepast en hoe je deze beelden analyseert? Zet bij ons je eerste stappen in de wereld van thermografie!

Thermografie is het in beeld brengen van warmte met behulp van een warmtebeeldcamera. Het maakt de onzichtbare infrarood straling zichtbaar en legt zo verborgen afwijkingen en defecten in gebouwen en installaties bloot: in de industrie, in de bouw en bij elektrische installaties, maar is ook bruikbaar bij Search & Rescue of veiligheidstoepassingen.

Zonder een goed ingestelde camera en kennis over het gedrag van infrarode straling roept een thermisch beeld vaak meer vragen op dan het beantwoordt. Dankzij deze cursus voorkom jij de meest gemaakte fouten en kun je de vragen van je opdrachtgever goed beantwoorden. 

Samen met onze partner, IRIS Thermovision, organiseren wij een tweedaagse theoretische  en praktische basis cursus Thermografie Drones!

Bij deze opleiding leer je

 • Infrarood
  Wat is infraroodstraling en hoe gedraagt het zich;
 • Toepassingen
  Welke toepassingen zijn er en wat kan wel en niet met een camera;
 • Camerakennis
  Welk type voor welke toepassing, instellingen, omstandigheden;
 • Meest gemaakte fouten
  Hoe voorkom je de meest gemaakte fouten
 • Analyseren en rapporteren
  Hoe analyseer en rapporteer je de thermografieresultaten.

THERMOGRAFIE MET DRONES (basis)

Cursusinformatie

Doelgroep

Dronevliegers die beroepsmatig of recreatief met drones vliegen en geïntereseerd zijn in thermografie en alle toepassingen en mogelijkheden.

Kosten

De prijs voor deze opleiding Thermografie Drones (basis) bedraagt € 1099,- incl. btw. Hierbij zijn het cursusmateriaal, koffie, thee en de lunch inbegrepen.

Benodigdheden

Een eigen drone met IR camera of losse IR camera is niet noodzakelijk. Om het maximale uit de cursus te halen is het wel wenselijk dat jij je eigen drone en/of camera meeneemt. Trainers hebben IR camera’s mee en je kunt altijd met een andere cursist meekijken.

Duur

Tweedaagse theoretische en praktijkcursus op locatie. Vanaf 8:30 uur staat de koffie klaar. De cursus start om 9:00 uur en uiterlijk om 17:00 uur sluiten we de dag af.

Toelatingseisen

Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van deze cursus. De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 cursisten. Het programma is zodanig opgezet dat er voldoende gelegenheid is om in te gaan op specifieke je vragen.

Examen

U hoeft geen examen te doen. Na afloop van de cursus ontvangt u een Certificaat van deelname.

Overige opleidingen