fbpx

INDUSTRIE

Werk-/Interessegebied Industrie

Met behulp van drones is het mogelijk om veilig en efficiënt stoom- of hoogspanningsleidingen te inspecteren in havengebieden, zonder dat werknemers zichzelf blootstellen aan risico’s. Ook is het mogelijk om gedetailleerde informatie te verzamelen op plaatsen waar dit voorheen onmogelijk was. Door het gebruik van drones worden factoren zoals hoogte, wind, golven en straling geëlimineerd, waardoor ongelukken en gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden.

Toepassingsmogelijkheden

Drones worden in de industrie voornamelijk ingezet om moeilijk te bereiken plekken gemakkelijk bereikbaar te maken of juist om overzicht te krijgen op grote terreinen. Vaak voor inspecties, maar ze kunnen ook gebruikt worden om gereedschap of stukken equipment op de juiste plek te bezorgen.

Bij inspecties kun je verschillende technieken gebruiken, zoals visuele camera-inspecties, warmtecamera’s en infraroodbeelden. Deze technieken worden bijvoorbeeld ingezet bij het inspecteren van windmolenbladen, het opsporen van defecten in zonnepanelen met behulp van warmtebeelden en het inspecteren van de onderkanten van bruggen en offshore-installaties. In de meeste gevallen zullen deze inspecties in de specific categorie vallen.

drones-inspecteren-windmolens

Aanbevolen opleidingen & cursussen

EU Vliegbewijs Open Categorie

Certificaat A1/A3
& A2
Vlieg onbezorgd en legaal met drones in de EU. Haal uw EU Dronebewijs. Het is verplicht vanaf 250 gram.

Inspecteren met drones basis

(Binnenkort online) Lorum ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
binnenkort

Thermografie basis

Benieuwd hoe je thermische beelden met je drone op de juiste manier maakt, toepast en hoe je deze beelden analyseert? Meld je dan aan voor deze tweedaagse cursus

Thermografie Level 1

Zelfstandig inspecteren en rapporteren en jezelf onderscheiden in de sector als gecertificeerd thermograaf? Meld je dan aan voor deze 5-daagse cursus

Benieuwd naar onze andere opleidingen?

Bij DronEducation ontwikkelen we continue nieuwe interessante opleidingen en trainingen ten behoeve van verschillende werkgebieden en recreatief gebruik. Wilt u zichzelf nog meer ontwikkelen op het gebied van Dronevliegen, bekijk dan ons volledige aanbod.