fbpx

Fotogrammetrie & mapping (basis)

Toepassingen | Technieken | Analyseren

Fotogrammetrie en mapping

Certificaat van deelname
Basis opleiding Fotogrammetrie en mapping
899 Incl. BTW
 • incl. koffie, thee & lunch
 • Inclusief cursusmateriaal

Fotogrammetrie en mapping (basis

Ben jij ook benieuwd hoe je 2D mappings (kaarten) en 3D modellen met je drone maakt, toepast en hoe je deze beelden analyseert? Zet bij ons je eerste stappen in de wereld van fotogrammetrie!

Met fotogrammetrie-software kunnen drone-foto’s worden verwerkt tot 2D orthomozaïk of 3D pointcloud / model. In deze cursus gaan we aan de slag met het open source pakket WebODM om de dronedata te verwerken.

Tijdens de cursus is een cloudomgeving beschikbaar waarop we projecten gaan uploaden, verwerken, bekijken en analyseren.
De 2D en 3D resultaten kunnen natuurlijk ook worden geïntegreerd in (eigen) GIS applicaties en bieden organisaties een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande informatiebronnen.

Samen met onze partners, Aeret en Wouter Borre Fotografie, organiseren wij een tweedaagse basis cursus Fotogrammetrie en Mapping met Drones waarbij theorie en praktijk wordt gecombineerd!

Data 2023: do 26 & vr 27 januari  |  do 30 & vr 31 maart  |  do 15 & vr 16 juni  |  wo 11 & do 12 oktober  |  do 23 & vr 24 november

Bij deze opleiding leer je

 • Theorie basis
  Een introductie in de fotogrammetrie;
 • Toepassingen
  Welke toepassingen zijn er en wat kan wel en niet met Fotogrammetrie? Welke handelingen dien ik uit te voeren voor een nauwkeurig eindresultaat?;
 • Drone- en camerakennis
  Hoe stel ik mijn drone in voor een optimaal eindresultaat? Welke apps kan ik gebruiken voor een geautomatiseerd vluchtplan? We gaan zelf aan de slag met het inwinnen van data middels dronevluchten op locatie.;
 • Werken met WebODM
  We stellen een WebODM cloud-omgeving beschikbaar om (zelf) ingewonnen data te verwerken tot 2D / 3D resultaten. Tevens zijn er ook reeds eerder verwerkte projecten te gebruiken
 • Analyseren en rapporteren
  We gaan basis-analyses behandelen zoals lengtes, oppervlaktes, inhoud en dwarsdoorsnedes bepalen

FOTOGRAMMETRIE EN MAPPING (basis)

Cursusinformatie

Doelgroep

Dronevliegers die beroepsmatig of recreatief met drones vliegen en geïnteresseerd zijn in fotogrammetrie en alle toepassingen en mogelijkheden.

Kosten

De prijs voor deze opleiding Fotogrammetrie (basis) bedraagt € 899- incl. btw. Hierbij zijn het cursusmateriaal, koffie, thee en de lunch inbegrepen.

Benodigdheden

Een laptop met wifi verbinding. We maken gebruik van een cloud omgeving dus er hoeft geen software te worden geïnstalleerd. Om het maximale uit de cursus te halen is het wel wenselijk dat jij je eigen drone en/of camera meeneemt.

Duur

Tweedaagse praktijkcursus op locatie. Vanaf 8:30 uur staat de koffie klaar. De cursus start om 9:00 uur en uiterlijk om 17:00 uur sluiten we de dag af.

Toelatingseisen

Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van deze cursus. De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 cursisten. Het programma is zodanig opgezet dat er voldoende gelegenheid is om in te gaan op specifieke je vragen.

Examen

U hoeft geen examen te doen. Na afloop van de cursus ontvangt u een Certificaat van deelname.

Overige opleidingen