fbpx

Consultancy

Wil jij een professionele drone-operator worden? Wil je in de buurt van vliegvelden, steden en andere bijzondere plaatsen kunnen vliegen maar vind je het lastig om exploitatievergunningen aan te vragen? Heb je al een autorisatie en wil je deze uitbreiden of loop je misschien tegen uitdagingen aan? Wij helpen je graag!

Operationeel handboek

Als professioneel drone-operator met een  operationele autorisatie voor de Specifieke categorie onderscheidt jij jouw vliegbedrijf van andere drone-operators. Maar dit brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De Inspectie Leefomgeving en transport (ILT) vereist dat jij als professional de vlucht tot in de puntjes voorbereid voor een veilige vlucht. Een declaratie of het aanvragen van een vergunning is daar onderdeel van. Of het nu om een STS, PDRA of zelfs een LUC gaat, de basis voor een autorisatie is het Operationeel Handboek. En daar wringt vaak de schoen. Hoe schrijf je een goed handboek met alle benodigde procedures? En hoe werk je risicoanalyses uit?

Wij kunnen je hiermee helpen! We begeleiden je bij het complete proces. Van het samen schrijven van je Operationeel Handboek, inrichten van je vliegbedrijf tot aan het declareren of aanvragen van je exploitatievergunning. Neem contact op: Tel: +31 515-700 233 of info@droneducation.eu

 

Safety Management

Een belangrijke en verplichte functionaris in een luchtvaartbedrijf is de Safety Manager (Veiligheidsmanager). Misschien heeft je organisatie een KAM-afdeling die dit op kan pakken? Al brengt het hebben van een luchtvaartbedrijf andere voorschriften en nieuwe risico’s met zich mee.

En wat nu als je vooral creatief aan de slag wilt zijn, maar door het hebben van een autorisatie, jij je bezig moet houden met safety management?

Wij zetten graag onze jarenlange ervaring en expertise op dit vakgebied in om je te helpen. We kunnen je op weg helpen om het safety management op de juiste manier in te richten, een open veiligheidscultuur te creëren, we kunnen je opleiden tot Safety Manager óf we kunnen je ontzorgen op dit vlak. De Safety Manager mag een externe partij zijn. Wij regelen alles voor je: zorgen dat jij en je werknemers de procedures goed kennen en weten toe te passen, initiëren veiligheidsoverleggen, doen aan incidentmanagement, helpen jullie aan efficiënte, veilige procedures, creëren een open veiligheidscultuur en nemen de administratie rondom safety management voor onze rekening.

Interesse in één van deze opties? Neem contact op! Tel: +31 515-700 233 of info@droneducation.eu

 

Audit

Vliegen onder een autorisatie in de Specifieke categorie gaat gepaard met toezicht uitgevoerd door het team Toezicht Drones van de ILT. Zij voeren inspecties en audits uit bij operators werkzaam in de Specifieke categorie. 

Waarom wordt er toezicht gehouden?

Niet alleen omdat wet- en regelgeving het voorschrijft, maar vooral om de veiligheid in de (onbemande) luchtvaart zo goed mogelijk te waarborgen. In de bemande luchtvaart wordt al jaren toezicht gehouden en is het proces van auditeren en inspecteren een uitgekristalliseerde procedure. De onbemande luchtvaart is hierin nog een jonge en redelijk onervaren sector.

Om je goed voor te bereiden op een audit of inspectie van de ILT, of als je wilt weten hoe je bedrijf ervoor staat, kunnen wij je helpen. Onze medewerkers zijn zelf werkzaam geweest bij team Toezicht Drones van de ILT of hebben jarenlange ervaring in de (on)bemande luchtvaart op bestuurdersniveau. Wij komen bij jouw bedrijf langs en nemen samen met jullie alle documentatie nauwkeurig door, we bekijken de procedures binnen het bedrijf en controleren op de naleving. Onze bevindingen leggen we vast in een rapportage. Met deze rapportage kunnen jullie je als bedrijf gericht gaan voorbereiden op een inspectie of audit door de ILT. Of je kunt de uitkomst uiteraard ook gebruiken ter verdere professionalisering van je luchtvaartbedrijf!

Neem contact op: Tel: +31 515-700 233 of info@droneducation.eu

Start je eigen bedrijf

Ook adviseren en coachen we je als je professioneel wilt gaan werken met drones en je eigen bedrijf wilt opstarten. Bijvoorbeeld over wet- en regelgeving, wat er mogelijk en onmogelijk is en waar je aan moet voldoen. We kunnen ons ook voorstellen dat er als starter op de professionele dronemarkt een hoop op je afkomt. Wij denken graag met je mee en coachen je bij de implementatie van drones binnen jouw bedrijf.

Wil je jezelf ontwikkelen en groeien als professioneel drone-operator? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat. Bel:  +31 515-700 233 of klik op de knop hieronder

 

Zelf een operationeel handboek schrijven?

Bij DronEducation ontwikkelen we continue nieuwe interessante opleidingen en trainingen ten behoeve van verschillende werkgebieden en recreatief gebruik. Wil jij jezelf nog meer ontwikkelen op bijvoorbeeld het gebied van safety management,  bekijk dan ons volledige aanbod aan opleidingen en trainingen.