fbpx

Videografie (basis)

Regels | perfecte uitvoering | editing

Videografie (basis)

Certificaat van deelname
Basisbeginselen van videograferen met een drone
695
595 Incl. BTW
 • Certificaat van deelname
 • Gratis naslagwerk
 • 2-daagse praktijktraining*

Videografie (basis)

Ben jij de trotse bezitter van een drone, maar heb je het gevoel nog niet alles eruit te kunnen halen wat erin zit? Op socials zie je de ene na de andere gave dronevideo voorbij komen: hoe doen ze dat toch? Hoe zoek je gave locaties, hoe bereidt je je voor, hoe stel je de drone goed in en hoe voorkom scherpe draaien of schokkerige beelden? Ook nemen we je mee in de wereld van editing. Hoe zet je de beelden mooi achter elkaar, zorg je voor vloeiende overgangen, verscherp je de kleuren en hoe zet je muziek onder je video? Tijdens deze tweedaagse praktijktraining leren wij het je!

Onze instructeur

Bob Rietveld is een zeer ervaren videograaf en dronepiloot. Bob produceert al jaren video’s voor diverse doeleinden. Met drones vliegt hij niet alleen om toffe video’s te maken, maar voert hij ook diverse inspectiewerkzaamheden uit.  Door zijn ervaring met drones, videografie en het produceren van video’s heeft hij heel veel kennis en expertise in huis, hij deelt deze graag met jullie!

Complete training

Zo leer je tijdens deze cursus niet alleen hoe je dronebeelden op de beste manier schiet, maar wordt er ook stil gestaan bij de voorbereiding, zoals basiskennis van videografie, het zoeken van mooie locaties, de vluchtvoorbereiding en de juiste instellingen van je drone.

We laten zien wat het effect is van spelen met bijvoorbeeld de hoogte van je drone. Met welke compositie creëer je de meest duidelijke en vloeiende beelden?

Ook komt tijdens deze cursus het editen van je beelden ruim aan bod. We leren je de basisbeginselen van video-editing in de gratis software DaVinci Resolve.

Deze cursus is deels theoretisch en deels praktisch. Eerst delen we onze kennis met je over het hoe, wat en waarom. Vervolgens kun je zelf praktisch aan de slag en helpen wij jou on the spot.

Wat leert u bij de basiscursus videografie

 • Drone regelgeving
  We staan kort stil bij de belangrijkste regels waar jij je aan dient te houden
 • Basiskennis videografie
  We brengen jou de basisbeginselen van videografie bij. Vanuit welke hoek en met welke instellingen schiet jij de mooiste beelden?
 • Een gedegen vlucht-voorbereiding
  Je leert het optimaal verkennen van uw vluchtlocatie en het plannen van je vlucht op de meest veilige manier.
 • Toestelkennis
  We leren je de juiste instellingen van je drone, om de meest prachtige video’s te kunnen maken.
 • Editing
  Aan de hand van de gratis software DaVinci Resolve laten wij jou zien hoe jij je beelden omzet naar de meest prachtige video’s
 • Privacy en gegevens. Alles over de AVG in het kader van vliegen met drones.
 • Ruimte om te vliegen en om eigen beelden te gebruiken tijdens het editen.

VIDEOGRAFIE (basis)

Doelgroep

iedere dronevlieger die meer kennis op wil doen van het maken van mooie dronevideo’s en het editen daarvan.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen (tijdelijk) € 595,- euro incl. BTW. Koffie, thee en lunch is inbegrepen.

Toelatingseisen

Indien u met uw eigen toestel wilt vliegen dient u tenminste in het bezit te zijn van het Europees vliegbewijs A1/A3. Er zijn geen eisen qua voorkennis betreffende fotografie.

Duur

De cursus is op één van onze praktijklocaties en duurt twee dagen van 09:00 uur tot 16:00 uur

Examen

je hoeft geen examen af te leggen. U ontvangt een certificaat van deelname.

Anderen kozen ook:

EU Vliegbewijs Open Categorie

Certificaat A1/A3
& A2
Vlieg onbezorgd en legaal met drones in de EU. Haal uw EU Dronebewijs. Het is verplicht vanaf 250 gram.

Fotografie basis

Fotograferen met je drone. Wat is er mogelijk en welke camera's zijn er? Hoe bewerk je het beeldmateriaal wat je geschoten hebt? Je leert het allemaal in deze tweedaagse praktijktraining.

Thermografie basis

Benieuwd hoe je thermische beelden met je drone op de juiste manier maakt, toepast en hoe je deze beelden analyseert? Meld je dan aan voor deze tweedaagse cursus

Toestellen: